Бургазлии на протест срещу неправилното паркиране


Бургазлии излизат на протестно шествие срещу неправилното паркиране на автомобили, излагащи на риск живота на пешеходците, научи “PoligrafF.net”. Протестиращите ще блокират  бул. Христо Ботев идната събота, 25 април.

Шествието, което ще протече под мотото “Не поставяй живота НИ в риск” ще тръгне от Борисовата Градина в 10:30 часа в посока булеварда. Участъкът, който ще бъде блокиран обхваща отсечката от ул. Сливница до ул. Македония, по самото пътно платно.

Протестиращите целят да покажат на шофьорите, че не е никак приятно, някой да възпрепятства маршрута им. “Колко пъти ви се е случвало, ненадейно да се натъкнете на неправилно паркирал автомобил, и това да възпрепятства свободното ви придвижване по тротоарите, пешеходните зони и местата, на които автомобилите нямат право да паркират; свободното ползване на съоръженията изградени в помощ на хората в неравностойно положение; карането на велосипеди в обозначените за това зони; ежедневната разходка на майките с детски колички, като излага на риск живота им и този на техните деца…  Ако винаги сте искали да промените това, сега е момента да го направите”, призовават организаторите от сдружение SOS-ПТП.

Източник: http://poligraff.net/

Публикувана на: 21/04/2015
like us