Да почистим заедно


Клуб на любителите „Колоездачи“, Сдружение „SOS-ПТП“ и Фондация „Безопасни улици от Валя“ имаме удоволствието да обявим Кампанията „Да почистим заедно“.

Защо ще чистим?

Всички ние искаме да живеем, да спортуваме, да релаксираме и да се забавляваме в един чист, достъпен и неагресивен град, в който всеки от нас има правото да избере как и къде да се движи. Не навсякъде обаче, условията позволяват безопасно и най- вече приятно придвижване, особено за групата на пешеходци и велосипедисти.
Точно затова, решихме да набелязваме не добре почистените пътища и алеи с цел по- свободния и безопасен достъп за пешеходци и велосипедисти така ,че максимално да се ограничи конфликтът между различните участници в движението и да се привличе по- голяма маса от хора, които избират да се движат екологично.

Къде  ще чистим?

Първото от набелязаните места е пътят до Солниците (от паркинга на капаните до бариерата). Там насипите от пясък превръщат карането на велосипед и придвижването пеша истинско приключение. От двете страни на пътя има пясък и автомобили, хора и велосипедисти се опитват да се разминават със сложни маневри(за колите),  катерене по дюните( за пешеходците) и кой както може (за велосипедистите).
Ние смятаме, че ако почистим тои път с тенденцията почистването да стане ежегодна капмания за по – свободен достъп на всички, която да се прави от два до три пъти годишно, пътят до Солниците ще придобие по- различен, атрактивен и най- вече по- безопасен облик за всички, които го използват.
Несъмнено нашето мнение е , че този път трябва да бъде с ограничен достъп за автомобили, имайки предвид кошмара, настъпващ в пиковите летни сезони, но все пак, ако го почистим заедно ще направим първата крачка към осъществяване на тази по- голяма цел.
Кога ще чистим?
Почистването ще се проведе 19 октомври 2014 г.
Начален час 10 часа
Какво е необходимо?
Желание, ентусиазъм,  ведро настроение ,  метла и лопадка, чували и всичко, което смятате, че ще улесни процеса на чистене и събиране на пясък.
 Отправяме покана до всички жители и гости на град Бургас да подкрепят кампанията за почистване на пътя до Солниците, защото след това всеки от нас ще може да се радва на резултататте от всеобщата ни дейност. Защото така ще провокираме и отговорните институции да раздвижат уморените си „бутала“ и да бъдат по- сензитивни и по- активни в дейностите, осигуряващи от една страна безопасност за техните граждани, от друга страна повод за радост и усмивка.
 Очакваме Ви, нека да почистим заедно!
За повече информация относно кампанията:
https://www.facebook.com/koloezdachi
https://www.facebook.com/SOSPTP1
www.koloezdachi.com
www.safetyonthestreets.com
www.sos-ptp.com
лица за контакт:
Клуб на любителите „Колоездачи „-Павлина Попова, тел: 0878 689 599;
Сдружение „SOS-ПТП“- Манол Тодоров, тел. 0879 053 531;
Фондация „Безопасни улици от Валя“- Михаип Попов, 0887 753 900.

Публикувана на: 11/10/2014
like us