Майки с бебешки колички блокираха бул. Христо Ботев в Бургас за урок на шофьорите


„Тротоарът не е за паркиране“, „Не ми пречи“, „А ти толерантен ли си“ са само част от плакатите, с които майки с бебешки колички излязоха на мирен протест в Бургас. Той има за цел да покаже на шофьорите на автомобили, че не бива да паркират неправилно в града, с което затрудняват движението на пешеходците и създават сериозна опасност за инциденти на пътя.  Те блокираха бул. „Христо Ботев“ за около 15 минути днес, като през това време бяха пропускани единствено автобуси от градската линия в града.

„Ежедневно има спрени коли по тротоарите и пешеходните зони в града. Най-потърпевши се оказват в тази ситуация майките на малки деца, които нямайки от къде да минат, слизат на пътното платно, а това е предпоставка за сериозно ПТП“, каза Манол Тодоров от сдружение „СОС- ПТП”, което е организатор на шествието.

Родителите първоначално се събраха в Борисовата градина в ж.к. „Възраждане“. Мястото не е случайно избрано, тъй като точно в този комплекс на града има най-много нарушители и преминаването се оказва голям проблем.
„Общината трябва да помисли къде биха могли да се изградят паркинги на няколко нива, за да се решат тези пречки. Сигурен съм, че както тук във „Възраждане“, така и на много други места и свободни терени, където това би могло да се случи. Ако в друга държава 1000 души се съберат и протестират срещу нещо веднага биха се взели мерки, но при нас това е почти невъзможно“, каза още Манол Тодоров.
Публикувана на: 27/04/2015
like us