Инспектор Хитами и „Сдружение SOS-ПТП“ празнуваха с децата първия учебен ден


По традиция „Сдружение SOS-ПТП“, заедно с Инспектор Хитами зарадваха бургаските деца по случай първия учебен ден. Около 100 бургаски деца се включиха в мащабна кампания, чиято кулминация бе срещата на децата с Инспектор Хитами. Кампанията се организира съвместно с „БЧК“ гр. Бургас,  ОД на МВР гр. Бургас и „Областен информационен център“ Бургас.
От „Сдружение SOS-ПТП“ бяха организирали на децата различни видове игри, като най-интересно несъмнено бе надпреварата с тротинетки. Освен перфектни практически умения, децата демонстрираха и много теоретични знание относно това „как може да се предпазим от пътни инциденти“ и „как  да бъдем толерантни участници в пътното движение“.
Доброволци от „БЧК“ Бургас показаха на децата основни знания по първа долекарска помощ и как да реагираме адекватно, ако наши близки пострадат при ПТП. Два мотоциклета на „Пътна полиция“ Бургас също бяха на мястото на събитието и събраха погледите на малчуганите. От „Областен информационен център“ гр. Бургас, осигуриха подаръци за всяко дете и запознаха родителите с алтернативните методи на предвижване в градски условия.
От „Сдружение SOS-ПТП“ призовават всички водачи на МПС-та да бъдат внимателни не само на първия учебен ден, а да спазват правилата всекидневно, защото децата са най-уязвимата част от пътното движение и е наш дълг да ги пазим!

Източник:www.zonaburgas.bg
Публикувана на: 18/09/2018
like us